02 July 2014

TRAVELOGUE LANGKAWI DAY 3

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم



Lama pulok kali ni nak update final siries of travelogue Hanna ni. hehe. Kalau weekend iolls jarang sikit tulis blog so, updatenya lambat sikit lah. So, now dah ade kesempatan nak menulis, saya cerita lah final siri ni kat tuan-tuan dan puan-puan.

Day 3 at Langkawi paling seronok. Seronok untuk siapa? Untuk aboh hanna. My husband. Yup purposely saya ajak dia pergi island hoping sebab nak tunjuk kat dia apa lagi yang best untuk beraktiviti. Finally, he told me that, 'nyesal pergi waterworld. macam tak berbaloi. Baik pergi mangroove.' Hahahah. But waterworld is for Hanna saangku.


Just satu je aktiviti hari tu selain pergi sambung lagi shopping beli coklat kat Kuah. Pastu kami prepare balik hotel cepat2 sebab nak packing. Dah rindu KL memasing. hahahahah. Betul la cakap orang. Hujan emas di negeri orang, hujan batu dinegeri sendiri. Lagi syok kat tempat sendiri. Last day we when to Masuk Pulau. Island Hoping.

Syok sangat bawak Hanna masuk pulau. Naik bot sampai tertidur dia dalam bot. First time pengalaman. Aboh Hanna pun forst time jugak pergi island hoping ni. Dia cakap rugi tak bawak baju. if not boleh swim kat pulau dayang bunting. Tapi kiteorang naikkereta kayuh air tu jelaa. Still syok. Semua happy.

Next pulau kita pergi tengok eagle feeding. Cantik betul helang-helang yang ada. Tapi time ni Hanna tidur keletihan and syok sangat kene angin deru-deru masa naik bot. Last pulau lepas tengok helang secara live, kami ke pulau singa besar. Menggamit memori lama masa study dulu. Site projek lama masa UPM, and yang paling tak lupe, muka bengkak sebab menggatal nak pakai sunblock kawan punya. Esokkan kene pergi hospital dapat satu jab cucuk. Hehehehe.

Kepuasan jelas terserlah kat muka encik suami. Next time kita angkut satu family pulok. :)

Next, last shopping pergi cari coklat untuk orang2 office pulak. Both terlupa nak beli. So last destination pekan Kuah. Shopping kejap je. Terus ke tempat yang dituju HJ ISMAIL GROUP.
























Semoga ikatan kekeluargaan dan kasih sayang kami terus utuh. Doakan kami agar terus saling sayang-menyanyangi dan mengasihi satu sama lain. More to come insyallah dan doakan jua saya selamat melahirkan bayi kedua kami insyallah early Oktober ni. Jumpa lagi pada trip yang akan datang. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Jom sertai saya dan Shaklee untuk dapatkan privilage harga ahli yang lebih murah. Hanya rm65 seumur hidup @ dapatkan keahlian percuma seumur hidup dengan pembelian sebnayak 200UV. Jangan lepaskan peluang anda.


Hubungi saya :
Fairus Emilia bt Kamarudin (1026723)
Mobile : +6 019 287 2442 ( call / sms / whatsapp )
Facebook : fairus emilia
FB Page : hannahome vitamin

Follow me: 
Twitter : lieya kamz
Instagram : lieya kamz


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

1 comment:

  1. Nice..Teringin jugak bawak si kecil gi sana. InsyaAllah

    ReplyDelete

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER