05 November 2017

Keseimbangan Otak Kiri dan Otak Kanan.

Otak kanan senibina, otak kiri shaklee. Haaa itulah diri kak lia. Macam mana kak lia nak seimbangkan kedua dua otak kak lia ni. Macam mana nak seimbangkan otak kiri dan otak kanan? Otak kita kan satu je, mesti dah boleh seimbang dengan sendiri.



Kak lia dari kecik lagi kecenderungan tu banyak guna otak kanan. Disebabkan kecenderungan itulah, end up my study pun kearah otak kanan. Kak lia belajar tentang senibina. Biasanya bila sebut architecture, kita akan terbayangkan lukis lukis. Betul betul?

Otak kanan ni orangnya lebih berseni, yang suka pada gambaran. Yerlah tu kot. Dari keciklagi seawal sekolah tadika, exposure kak lia, memang kak lia suka masuk pertandingan mewarna dan selalu je johan. Hahaha.

Keseimbangan Otak Kiri dan Otak Kanan.




Otak kiri kita ni pula lebih tertumpu pada benda benda teknikal. Kak lia akui, bila bab bab teknikal ni kak lia akan jadi cepat panic skit. Skit jelaa. Tp still boleh handle. Paling risau, kalau bab nak tambah tolak kira kira. Memang dupdap dulu lah hati ni. Tapi tak bermakna otak kiri kak lia lembap ek. Math kita 1, add math dapat jugak 2 time SPM.

Semakin besar ni, untill now, kak lia masih belajar cara nak seimbangkan kegunaan otak kiri dan otak kanan. Sekarang ni kecenderungan tu lebih pada otak kiri dah.

Business Shaklee banyak membantu cara untuk seimbangkan otak kiri dan otak kanan.


Bila dah involve dalam business shaklee ni, celik mata, otak kiri akan berfungsi dulu. Hahhaah. Boleh ke macam tu? Keseimbangan otak kiri dan kanan ni kalau digunakan boleh grab apa sahaja yang kita impikan dan merialisasikan impian kita.

Upline shaklee kak lia cakap, bila kita tahu untuk seimbangkan kedua duanya, sampai kita talut nak berimpian sebabnya apa yang kita impikan tu akan dapat. Haaaa.....

Otak kanan ni, dia lebih visual. Suka berangan dan berimaginasi. Sejenis yang dia imagine, dia terus buat. Kalau tanya orang yang berotak kanan, kenal tak nama artis sekian sekian, mereka ni jarang kenal nama tapi kalau tengok muka mereka mungkin akan kenal.

Otak sebelah kiri pula, dia kene ada seribu satu sebab asbab musabab, fikir risiko semua, baru dia buat. Otak kiri lebih teratur laa gitu. Otak kiri lebih fikirkan teknikal dan akan bertindak megikut logik akal.

Dalam shaklee, kedua dua otak kiri dan otak kanan wajib kene seimbang supaya bsuiness kita berjalan baik dan impian kita tercapai. Contohnya, kenapa kita nak buat business shaklee. Mesti ada sebab tersendiri kan? Kita ada impian, matlamat dan cita-cita yang ingin kita capai melalui business shaklee yang kita buat.

So, semua tu kita kene tulis. Kenapa, bagaimana, bila dan lain lain lagi. Semua tu otak kiri yang akan main peranan.

Bila sampai bab otak kanan. dia akan visualizekan impian kita. Kita buat satu Vision Board apa yang kita nak capai. Masa ni otak kanan akan laju bekerja. Kekadang otak kanan ni punya kerja macam tak logik tapi dia tetap denga imaginasinya.

Vision Board Shaklieya.

Orang kekadang tak nampak kepentingan untuk seimbangkan otak kiri dan otak kanan ni. Sebab tu ada yang kak lia tengok pada para pengedar shaklee ni, dia cepat je naik dan grab impian dia. Sekarang baru kak lia tau apa rahsia mereka buat untuk naik dengan jayanya.

Tak salah dah rasanya untuk kita mula untuk memaksimumkan kegunaan kuasa otak yang Allah kurniakan pada kita.

So, bagi kita yang berniaga, maksimumkan penggunaan kedua dua otak yang Allah dah kurniakan pada kita untuk grab impian hidup kita.

Yang tak de impian, gi polish both otak supaya boleh berimpian besar. Jangan lupa, telan vitamin for brain dari shaklee jugak ok.

Omega Guard, Lecithin & ESP protein
untuk otak & minda yang sihat.

.

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

07 October 2017

5 Sebab Kenapa ESP Shaklee Wajib Ada Disetiap Rumah.

Hot item and killer produk shaklee. Apa lagi kalau bukan ESP Shaklee. Kenapa customer ramai sangat suka ESP Shaklee ni?  Expecially wanita wanita diluar sana.

Jom kita selongkari kenapa ESP Shaklee wajib ada disetiap rumah di Malaysia ni.

Kenapa ESP Shaklee? Kenapa bukan protien lain.

Kita discuss dulu kenapa kita perlukan ESP dalam pemakanan harian kita. Dari situ baru kita akan terfikir, kenapa ESP Shaklee wajib ada disetiap rumah di Malaysia.

1) ESP Shaklee merupakan soya non-gmo (soya yang tak diubah suai genetik) untuk diproses menjadi serbuk ESP Shaklee yang halus dan sedap. Ia dibawah program IPP (Program Pengekalan Identiti)

2) ESP Shaklee adalah sumber protein dari tumbuhan yang paling terbaik untuk menyamai protein haiwan. Skor kandungan protein dalam soya ( Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) adalah 1.0.

3) Lengkap dengan 9 amino asid yang badan tak boleh hasilkan sendiri tapi diperlukan oleh badan untuk metabolisme. 11 lagi amino asid datang secara semulajadi badan boleh hasilkan sendiri. Indahnya ciptaan dan aturan Allah s.w.t kan?

4) Kaya dengan sumber kalsium yang datang dari soya, bukan campuran dari sumber kalsium luar.

5) Setiap hidangan ESP Shaklee berikan kita 14g sumber protein dan ia terbukti dapat menguragkan kadar kolesterol dalam badan.

Memang sangat bagus kalau kita amalkan pengambilan protein setiap hari, mencukupi dengan keperluan badan kita.

Badan kita ni terdiri daripada sel sel yang membentuk organ. Organ akan bekerja dengan baik bila sel asas atau blok binaan badan kita ni berfungsi dengan baik.


Kenapa esp shaklee wajib ada disetiap rumah
Sumber : ShakleeMalaysia

Kenapa ESP Shaklee wajib ada disetiap rumah.

Sempena promosi bulan Oktober ni, Shaklee tawarkan pembelian beli 4, diskaun 5%.

' Banyaknya nak kene beli, tapi saya minum sorang je'.

Haaa, masa ni lah kita nak berbakti pada keluarga kita. Apa kata anda grab promosi Beli 4, diskaun 5% dan hadiahkan kepada seluruh ahli keluarga anda yang tersayang.

Bagi pada mak, ayah, atuk, pakcik, makcik, nenek, sepupu, anak buah dan jiran sebelah rumah. Boleh juga hadiah pada kawan kawan.

Kan bagus kita berkongsi kebaikan untuk kesihatan sejagat. Hehehe.

Apa benefit yang saya dapat kalau saya beli ESP Promo ni?

Jawapannya mudah. Anda dapat pahala berganda. Bilamana orang yang amalkan produk tu kesihatan mereka bertambah baik, mereka akan lebih tenang beribadat. Insyallah. Pahala tu juga ada pada anda.

Kenapa ESP Shaklee.


Secara keseluruhannya, kenapa esp shaklee wajib ada disetiap rumah kerana ia membekalkan tenaga kepada semua penggunanya.

Glisemik index yang rendah mampu membuatkan pengamalnya kenyang lebih lama.

ESP Shaklee juga sangat bagus untuk:
  • kesuburan suami isteri
  • menjaga kolesterol baik dan kurangkan masalah kolesterol.
  • Menjaga otot badan bagi anak anak yang aktif beriadah dan bersukan
  • Kawal gula dalam darah bagi nenek dan atok
  • Membekalkan sumber kalsium bagi wanita wanita yang alami PMS
  • Sebagai alatan makeup dalaman untuk ibu ibu yang sibuk bekerja agar kekal lagi kecantikan, kulit sihat
Banyak lagi 1001 sebab kenapa ESP Shaklee wajib ada disetiap rumah kita. Semoga dengan info yang ada ni, kak lia tulis ni dapat berikan gambaran serba sedikit kenapa ESP Shaklee waji  ada disetiap rumah, termasuklah runah anda.

Siapa nak cuba rasa, nak beli pada mak ayah dan amalkan untuk diri sendiri, boleh hubungi kak lia ok.

Selamat BerESP yer. 




Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

01 October 2017

Resepi Sarapan Segera Yang Sihat Bagi Yang Sibuk Bekerja.

Siapa sini tak boleh ambik breakfast berat berat  nasi ke, mee ke? Tambah lagi korang yang bekerja, rush pagi pagi nak ke tempat kerja. Hantar anak sekolah lagi, last last, skip breakfast.

Meh kak lia story dulu sarapan segera yang sihat bagi yang sibuk bekerja dan tak boleh makan awal pagi.

Ayah kak lia laa, dia memang pagi pagi jenis orang yang nak nasi. Paling favourite dia, nasi berlauk orang kelantan or terengganu. Perut dia pagi pagi nak tu dulu. Kalau tak makan macam tu, tak senang duduk. Tak breakfast katanya. Hehehehhe.

Kak lia pulok jenis yang tak boleh makan breakfast, kalau makan je, perut memulas pastu cari toilet. Sebab dari zaman sekolah dulu perut ni tak diajar dengan breakfast.

Yerlaa, masa tu mana nak concern bab bab kesihatan ni kan. Yang penting time tu, study, study, study.

Sampai satu tahap perut tak boleh terima makan pagi. End up, selalu kene gastrik. Makan tak betul.

Lama kelamaan, timbul kesedaran yang makan awal pagi, breakfast laa kan, sebenarnya lagi penting dari minum pagi pukul 10 a.m.

Dah besar ni, kita dah alert dengan tahap kesihatan, pastu mulalah belajar makan breakfast. Tapi gitu jugaklaa kan jadiannya. Makan je, perut sakit.

Tapi alhamdulillah, sejak 5-6 tahun lepas perut dah ok untuk terima breakfast, tapi bukan tahap makan nasi berlauk laa. Hahaha.

Slowly belajar dengan air and kuih. Lagi satu memang kak lia tak suka sangat breakfast berat berat, cukup yang sikit sikit saja, roti pun ok. Just for alas perut. Sebabnya nanti lunch nak nasi lagi.

Bagaimana nak bersarapan segera yang sihat bagi yang sibuk bekerja dan tak boleh makan awal pagi.


Resepi Sarapan Segera Yang Sihat Bagi Yang Sibuk Bekerja.
Resepi segera ESP campur nestum.

Bila jumpa dengan ESP ni, sekitar 4 tahun dulu, terus jatuh cinta degan ESP Shaklee. Dari asalnya untuk penyusuan susu ibu, terus suka hati sebab bila dah amalkan, gastrik yang dulu selalu je datang dah makin berkurang. Boleh katakan tak de dah sangat gastrik ni.

Selain tu, kulit pun banyak improved. Tak oily dan parut jerawat dah tak de dah. Suka tau.

Sejak tu jugak, kalau lambat nak breakfast, memang shake ESP jelaa. Tapi kalau ada masa untuk breakfast pun  masih shake ESP sebabnya kita tak rasa lapar sangat kalau nak tunggu lunch.

Biasa lepas breakfast, pukul 10 pagi mesti cari makan lagi, tapi bila dah biasa dengan ESP, menten lagi tak makan pukul 10 tu. Cuma minum air kosong and boleh laa makan kekacang sesikit untuk kudapan.

Mungkin sebab ESP ni bagi kita tenaga yang berperingkatkan. So tak lapar dalam sekelip mata.

Memang soya ESP shaklee terbaik laa. Semua wajib amalkan lah sebab protin soya ni protin tumbuhan terbaik yang hampir sama dengan protin haiwan.

Malahan lagi sihat dari tu. Boleh laa nak cuba dalam waktu terdekat ni yer. Dah alang alang nak beli, beli je terus at least 3 canister. Kesannya pun yerus boleh nampak kan?

Ni baru makan sebotol, terus stop, acaner nak sihat dan nak dapat kesan terbaik kan?

;)

Oo, by the way, cakap omputih ok, bulan ni shaklee buat promosi ESP. Silalah grab secepatnya yer. Rugi tak beli bulan ni. 



Beli 4 dapat diskaun lagi. Dah alang alang nak consume ESP, meh terus daftar ahli shaklee, harga lagi berbaloi murah. 

Oklaa. Kak lia nak gi order shaklee ni. Byeee.

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER