02 June 2017

Peluang Mendapatkan Barangan Eksklusif daripada Shaklee Malaysia Semoena Promo Jun 2017.

Sebut saja shaklee, orang akan bayangkan rangkaian vitamin yang terbaik untuk kesihatan.

Bulan ni, Shaklee tawarkan barangan eksklusif daripada Shaklee Malaysia untuk pengedar dan juga ahli yang baru mendaftar sebagai ahli shaklee.

Barangan Eksklusif daripada Shaklee Malaysia untuk pengedar dan ahli baru mendaftar.


Bulan Jun ni, Shaklee Malaysia memberikan barangan eksklusif mereka yang memang cun melecun habis lah. Kak lia memang tergoda tengok semua barangan eksklusif yang Shaklee Malaysia tawarkan. Apa barangan eksklusif yang Shaklee Malaysia tawarkan? Jom kita lihat.....

  • Rubbermaid Lunch Box.

Ahli baru yang baru mendaftar sebagai ahli pada bulan ni, dengan belian 100 point barangan dalam satu resit, layak beli bekas makanan ni dengan harga RM16.96. Lepas ni, buat bekal sarapan atau lunch box, letak dalam bekas rubbermaid ni. Sekaligus free marketing untuk kawan kawan beli shaklee dari kita.


  •  Pelapik Minuman Shaklee.


Yang ni pulak, Shaklee Malaysia tawarkan kepada pengedar sedia ada atau ahli baru mendaftar. Sama macam bekas rubbermaid diatas, setiap belian 100 point dalan satu resit layak membeli bekas lapik minuman ni. Haaa nak raya ni, hidang air pada tetamu, lapik pakai alas cawan shaklee ni. Free marketing lagi ok. Pandai je Shaklee Malaysia ni bantu ahli mereka buat promosi percuma kat rumah kan? ;)


  • Salad-to-go Container.


Untuk barangan eksklusif seterusnya ni, set detox slimming uolss.  Belian set detox shaklee ni, korang boleh dapat bekas salad. Bekas makan lagi uolss. Kak lia memang suka sangat sebabnya, boleh buat free marketing lagi dengan bekas makan shaklee. Bawak makanan ke pejabat, guna bekas shaklee. Barulaa shaklee kehidupan kita. 


  •  Ferrano Blender.


Last sekali, the one and only Ferrano Blender shake shake. Kak lia dah ada satu. Merah dia meruntun jiwa tau. Boleh shake ESP or smoothies. Siap ada buku resepi lagi untuk blend guna ferrano blender ni. Acaner nak dapat? Dengan belian 250point dalam satu resit, korang layaklah dapat beli blender ni dengan harga RM149.99. Blender ni harga rm200+. At least dah jimat duit beli dengan shaklee ni. 

Anda teruja dengan barangan eksklusif daripada Shaklee Malaysia?


Korang semua. Macam mana tawaran yang Shaklee Malaysia tawarkan pada kita semua? Barangan eksklusif dari shaklee ni boleh bantu kita dalam dapatkan lebih ramai lagi sahabat, teman dan keluarga yang nak cuba shaklee.

Ok lah, kak lia tak mau sembang panjang, kira duit korang dan jom shopping dengan barangan eksklusif daripada Shaklee Malaysia ni ok.


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

30 May 2017

Berpantang Tanpa Jamu Dengan Set Berpantang dan Milk Booster Shaklee. Badan Kekal Maintain Dan Bertenaga.

Actually, kak lia rasa beruntung sangat sebab dapat jumpa set berpantang shaklee ni. Alkesahnya bermula masa kak lia menyusu anak pertama. Kak lia consume ESP Shaklee.



Bila kak lia disahkan hamil lagi anak kedua, alhamdulillah, terus je kak lia consume supplement shaklee ni sepanjang tempoh kehamilan sehinggalah habis pantang.

Dari mengandung, tak mengandung, menyusu, berpantang, semua kak lia makan shaklee je. Sesuai dengan kak lia, sebab shaklee bukan jamu atau herba tradisional.

Kak lia ni memang jenis tak telan jamu jamu ni. Hehehehe. Cannot go sebab bau pastu taste dia laa lagi satu. Lagi satu due to my health condition. 

Kak lia ada hipertiroid. Tambah lagi menyusu anak. None stop dari anak first menyusu, sampailaa anak kedua, at last, tendem nursing.


Kesan mengamalkan berpantang tanpa jamu dengan set berpantang shaklee.


Alhamdulillah, sepanjang hamil, hb cun, paling tinggi 14, biasa biasa 13, paling rendah 12. Ok laa kan. Bertenaga. Tak pernah lagi cramp kejang kaki semua.

Susu badan pun meriah, pekat and kekuningan. Tu yang paling best. Terus rasa lagi semangat nak menyusu anak. Hehehe.

Tu antara kesan yang best sangat berpantang tanpa jamu dengan set berpantang shaklee ni. Kak lia tak risau dengan anak sebab jaundice, menyusus baby lagi. Set berpantang shaklee selamat untuk ibu dan bayi.

So, bagi ibu ibu yang tak suka amalkan jamu macam saya, boleh pilih supplement shaklee untuk topup nutrisi semasa berpantang nanti. Kene cukup vitamin tau, baru badan sihat dan segar nak jaga baby.

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

23 May 2017

Panduan Solat Terawih Dirumah Untuk Kaum Wanita.

Insyallah, Jumaat malam Sabtu ni, Mei 2017, kita umat Islam akan mengerjakan solat sunat Terawih. Itu tandanya, bulan puasa dah tiba.

Sebut pasal solat terawih ni, banyak kenangan jugak laa bila pergi solat ni. Masa mula mula kak lia ikot ayah pergi solat, masa umur belasan tahun dah. Pergi solat kat Masjid Terapung, Kuala Terengganu. First day solat, Imam silap kira rakaat. Kak lia yang first time solat terawih masa tu, follow jelah jemaah yang ada.

Alhamdulillah, sehingga sekarang, Allah masih panjangkan usia, mohon dilanjutkan lagi usia sehingga berjumpa Ramadhan 2017. Dapat solat terawih lagi. Tapi memandangkan kak lia ada anak kecil, tahun ni tak dapat nak sama sama ke masjid untuk solat terawih berjemaah.

Sejak ber-anak ni, susah sikit nak join solat terawih berjemaah. Bukan tak boleh bawak anak, ok je pun kalau nak bawak, tapi risaunya ganggu jemaah yang lain, pastu takut juga nanti, anak kak lia menangis time tengah solat, tak khusyuk pulok dibuatnya.

Memandangkan solat terawih ni sekali setahun saja, kak lia tak lepaskan peluang untuk grab pahala terawih. Solat terawih tak wajib pun berjemaah, macam kak lia, dan wanita wanita yang tak dapat ke masjid berjemaah, boleh je buat solat terawih kat rumah sorang sorang.

So, bagi ibu ibu dan wanita dirumah, jangan lepaskan peluang terawih Ramadhan walaupun kita duduk kat rumah je. Ok?! Tak tau macam mana nak solat, boleh baca dan google cara dan oanduan solat terawih dirumah berseorangan.

Panduan solat terawih berseorangan dirumah.


Ok, kak lia kepilkan gambar gambar ni bagi memudahkan ibu ibu sekalian rujuk sebagai panduan. Kak lia creditkan gambar ni pada fb : mrs.mama zone.







Ok. Hope semua ibu ibu dan wanita wanita seangkatan kak lia mendapat sedikit panduan untuk solat terawih dirumah sendiri sendiri yer.

Semoga amalan kita disepanjang Ramadhan 2017 diterima oleh Allah s.w.t. Insyallah amin.

Pesanan dari kak lia, masa berbuka jangan balun makan sampai satu meja penuh perut. Nanti penat nak terawih. Mengantuk tersengguk sengguk. Secawan CINCH ENERGY TEA MIX untuk kesegaran melakukan solat terawih dibulan puasa.




Selamat menyambut Ramadhan Kareem kepada semua teman pembaca blog kak lia semua.



Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER