25 July 2017

Perbezaan Sebelum Dan Selepas Amalkan Nutrisi Lengkap Semasa Hamil.

Musim Buyong Mak Ngandung.

Alhamdulillah. Scroll fb timeline kak lia, ramai share berita dan kongsi tentang kehamilan. Tahniah semua.

Memang nikmat hamil yang dianugerahkan Allah sangat bermakna. Tanggungjawab semakin bertambah.

Semoga semua ibu ibu dan bakal ibu berada dalam keadaan sihat sihat yer.

Kak lia nak share vitamin yang kak lia amalkan sepanjang hamil. Alhamdulillah, kak lia dikenalkan dengan shaklee oleh sepupu kak lia sendiri. Dia seorang doktor.

Bila dia kenalkan, lagi yakin nak consume. Kebetulan kami mak mak menyusu anak masa tu. And kebetulan jugak, bersaing saing membuyong.

Apa yang kak lia rasa perbezaan, sebelum dan selepas guna shaklee, expecially set hamil ni, bila badan kita cukup nutrisi, badan kita lebih bertenaga.

Masa hamil anak kedua,alahan is zero. Kalau ada pun just loya loya jelaa, tak macam masa pregnant anak pertama. Masa hamil anak kedua, kak lia kene berulang ke HKL. appointment sana sini. Memang tough la. Alone. Husband jauh. Handle anak lagi. But alhamdulillah, tak rasa letih atau stress dengan perjalanan kehamilan.

Baby pun sihat. Tak delah macam orang cakap, makan vitamin, baby jadi besar ke apa ke. Baby cecomey adalah.

Lagi satu yang lagi best, persediaan penyusuan susu ibu. Kak lia tak risau dah nak beli set milkbooster ke apa ke untuk tambah susu, guna je vitamin shaklee masa ngandung tu. Alhamdulillah, susu lagi pekat dan kuning sangat.

Berbeza sangat dengan menyusu masa anak first. Susu cair, suu ok, banyak, tp kualiti tu berbeza bila kita consume vitamin yang cukup.

Sepanjang hamil, tak pernah sakit gigi or kene kejang cramp kaki ke. Masa anak first, uishhhhhhhh sakit gigi tak sah cakap laaaa. Rasa nak gi cabut gigi, tapi tak boleh cabut.
Tapi bila kalsium makan hari hari, cukup utuk badan, ssakit gigi tak pernah ada dah. Padahal gigi same ada lagi masa zaman sakit dulu.

So gitulaa sikit sikit best nya perbezaan masa hamil sebelum shaklee and selepas shaklee. Anak yang lahir pun baby shaklee ni dia cerah bulan purnama skit. Sampai lani, keluor gi memana orang cakap anak omputih. Hehehe baby shaklee ok. Full shaklee

Bagi mak mak hamil, jangan takot nak makan vitamin yang terbaik untuk diri kita dan baby. Tak de nya istilah baby besor bila makan vitamin, overdose ke apa. Makan vitamin ni untuk kesihatan ibu dan baby.

DAN! Silalah amalkan vitamin masa ngandung ni sehingga proses penyusuan selesai dan sebolehnya terus lah makan sampai bebila. Mana lah tahu, rezeki mengandung tetiap tahun kan. At least takdelaa badan kita ni kurang nutrisi.

Masalah ibu hamil macam hb low tu biasa benor. Sebabnya? Bila hamil je baru cari vitamin. Paksa makan vitamin.

Ok ok. Panjang dah bebel ni. Kalau nak cari vitamin. Set kehamilan shaklee pilihannya. TERBAIK.

Kak lia dah nampak kesannya, so haraonya ia memberi sedikit sebanyak info yang mak mak hamil perlukan.

Enjoy!
Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

02 June 2017

Peluang Mendapatkan Barangan Eksklusif daripada Shaklee Malaysia Semoena Promo Jun 2017.

Sebut saja shaklee, orang akan bayangkan rangkaian vitamin yang terbaik untuk kesihatan.

Bulan ni, Shaklee tawarkan barangan eksklusif daripada Shaklee Malaysia untuk pengedar dan juga ahli yang baru mendaftar sebagai ahli shaklee.

Barangan Eksklusif daripada Shaklee Malaysia untuk pengedar dan ahli baru mendaftar.


Bulan Jun ni, Shaklee Malaysia memberikan barangan eksklusif mereka yang memang cun melecun habis lah. Kak lia memang tergoda tengok semua barangan eksklusif yang Shaklee Malaysia tawarkan. Apa barangan eksklusif yang Shaklee Malaysia tawarkan? Jom kita lihat.....

  • Rubbermaid Lunch Box.

Ahli baru yang baru mendaftar sebagai ahli pada bulan ni, dengan belian 100 point barangan dalam satu resit, layak beli bekas makanan ni dengan harga RM16.96. Lepas ni, buat bekal sarapan atau lunch box, letak dalam bekas rubbermaid ni. Sekaligus free marketing untuk kawan kawan beli shaklee dari kita.


  •  Pelapik Minuman Shaklee.


Yang ni pulak, Shaklee Malaysia tawarkan kepada pengedar sedia ada atau ahli baru mendaftar. Sama macam bekas rubbermaid diatas, setiap belian 100 point dalan satu resit layak membeli bekas lapik minuman ni. Haaa nak raya ni, hidang air pada tetamu, lapik pakai alas cawan shaklee ni. Free marketing lagi ok. Pandai je Shaklee Malaysia ni bantu ahli mereka buat promosi percuma kat rumah kan? ;)


  • Salad-to-go Container.


Untuk barangan eksklusif seterusnya ni, set detox slimming uolss.  Belian set detox shaklee ni, korang boleh dapat bekas salad. Bekas makan lagi uolss. Kak lia memang suka sangat sebabnya, boleh buat free marketing lagi dengan bekas makan shaklee. Bawak makanan ke pejabat, guna bekas shaklee. Barulaa shaklee kehidupan kita. 


  •  Ferrano Blender.


Last sekali, the one and only Ferrano Blender shake shake. Kak lia dah ada satu. Merah dia meruntun jiwa tau. Boleh shake ESP or smoothies. Siap ada buku resepi lagi untuk blend guna ferrano blender ni. Acaner nak dapat? Dengan belian 250point dalam satu resit, korang layaklah dapat beli blender ni dengan harga RM149.99. Blender ni harga rm200+. At least dah jimat duit beli dengan shaklee ni. 

Anda teruja dengan barangan eksklusif daripada Shaklee Malaysia?


Korang semua. Macam mana tawaran yang Shaklee Malaysia tawarkan pada kita semua? Barangan eksklusif dari shaklee ni boleh bantu kita dalam dapatkan lebih ramai lagi sahabat, teman dan keluarga yang nak cuba shaklee.

Ok lah, kak lia tak mau sembang panjang, kira duit korang dan jom shopping dengan barangan eksklusif daripada Shaklee Malaysia ni ok.


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

30 May 2017

Berpantang Tanpa Jamu Dengan Set Berpantang dan Milk Booster Shaklee. Badan Kekal Maintain Dan Bertenaga.

Actually, kak lia rasa beruntung sangat sebab dapat jumpa set berpantang shaklee ni. Alkesahnya bermula masa kak lia menyusu anak pertama. Kak lia consume ESP Shaklee.



Bila kak lia disahkan hamil lagi anak kedua, alhamdulillah, terus je kak lia consume supplement shaklee ni sepanjang tempoh kehamilan sehinggalah habis pantang.

Dari mengandung, tak mengandung, menyusu, berpantang, semua kak lia makan shaklee je. Sesuai dengan kak lia, sebab shaklee bukan jamu atau herba tradisional.

Kak lia ni memang jenis tak telan jamu jamu ni. Hehehehe. Cannot go sebab bau pastu taste dia laa lagi satu. Lagi satu due to my health condition. 

Kak lia ada hipertiroid. Tambah lagi menyusu anak. None stop dari anak first menyusu, sampailaa anak kedua, at last, tendem nursing.


Kesan mengamalkan berpantang tanpa jamu dengan set berpantang shaklee.


Alhamdulillah, sepanjang hamil, hb cun, paling tinggi 14, biasa biasa 13, paling rendah 12. Ok laa kan. Bertenaga. Tak pernah lagi cramp kejang kaki semua.

Susu badan pun meriah, pekat and kekuningan. Tu yang paling best. Terus rasa lagi semangat nak menyusu anak. Hehehe.

Tu antara kesan yang best sangat berpantang tanpa jamu dengan set berpantang shaklee ni. Kak lia tak risau dengan anak sebab jaundice, menyusus baby lagi. Set berpantang shaklee selamat untuk ibu dan bayi.

So, bagi ibu ibu yang tak suka amalkan jamu macam saya, boleh pilih supplement shaklee untuk topup nutrisi semasa berpantang nanti. Kene cukup vitamin tau, baru badan sihat dan segar nak jaga baby.

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER