16 March 2014

PERUT BUNCIT : ASET @ SPARE TYRE

بسم الله الرحمن الرحيم,  السلام عليكم

Perut buncit biasanya lebih glamorous dengam name perut boroi. Perut buncit sinonimnya ditujukan kepada kaum lelaki.

Kenapa lelaki? time aku search gambar perut buncit kat tenet ni pun banyaknyee gambor lelaki boroi. ahakssssss

Biasanya, apabila meningkat usia, keboroian lelaki terutamanya yang dah bergelar suami akan terserlah. Masa ni laa kaum adam akan cakap, boroi tu seksilaa, buncit tu tanda kaya. Ahaks!

Tapi AWAS, perempuan pun ade yang buncit. Malangnya buncit perempuan tidak boleh dihidu seperti kebanyakan buncit lelaki. Perempuan sesekali tidak akan menunjukkan keboroian mereka.
Buncit adalah disebabkan lapisan lemak yang terkumpul dibawah lapisan kulit. Lemak ini dipanggil lemak visceral. Andai lemak ini dibiarkan berlekuasa boleh menyebabkan datangnya penyakit kardiovaskular, diabetes dan kanser.

So, hati-hati kepada sesiapa yang mempunyai perut buncit.

Lemak visceral ni susah sikit nak hilangkan. That is why, kenapa susah jugak nak dapatkan six packs yer. Lelaki or perempuan yang ada six packs tu sangatlaa komited dalam menjaga perut mereka. Lemak di perut tak sama dengan lemak yang ada di lengan contohnya. Di lengan, lemak yang terkumpul boleh dihilangkan dengan lakukan senaman. 

CARA BUANG LEMAK

  • Minum air supaya buang lebihan garam dari badan, 
  • Buat senaman,
  • Jangan stress2 dan 
  • Makan makanan seimbang  
So, kesimpulannya, perut buncit ni tak adelah sebagai aset pun, malahan boleh juga disebut sebagai spare tyre yang tak diperlukan. 

Kalau boleh elakkan, kite elakkan dari terjadi. Mihmihmih ..... Yang penting, amalkan cara hidup yang sihat OK!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
<Tengok next entri nanti, saya cerita pasal Omega Guard Shaklee untuk elak perut buncit! >
CHECK IT OUT BEBEH ...


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

No comments:

Post a Comment

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER