27 March 2014

NATURAL REMEDIES @ HOME: SENANG, JIMAT DAN CEPAT.

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم


Natural remedies atau bahasa Malaysia kita panggil ubat ubatan semualajadi adalah ubat yang paling pure dalam mengubati sesuatu masalah.

Zaman tok moyang kita dulu, tak.ade istilah perubatan cara moden macam yang ada sekarang ni. Sakit jumpa doktor, telan ubat, tidur, ok sembuh.

Tahu tak anda? semulajadi itu lebih indah lagi apabila dibicarakan. Ubat ubatan semulajadi adalah baik dan bagus untuk hayat badan kita.



Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

26 March 2014

LECITHIN KUASA DUA: KURUS DAN ATASI BENGKAK SUSU.

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم



Kenapa bengkak susu berlaku?

Ibu-ibu yang mengalami bengkak susu ni je yang akan rasa macam mana bengkak susu ni berlaku. Sakit and pedih. Boleh nangis and demam tau. :(. rasa berketul-ketul di bahagian payudara dan sakit apabila ditekan.



Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

25 March 2014

PERINGATAN DI PAGI 25 MARCH 2014

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم


Lambakan SID di Malaysia sekarang membuatkan pihak pengurusan Shaklee mengetatkan lagi syarat-syarat jualan langsung mereka. Pembeli juga semakin pandai membeza-bezakan harga di antara satu SID ke satu SID yang lain. Para SID juga ada yang telah menyalahgunakan kuasa yang diberikan. Antaranya menjual harga lebih rendah dari harga sepatutnya.



Ini sedikit sebanyak menjejaskan reputasi syarikat jualan langsung Shaklee. 

Yer! saya sendiri turut merasai apa yang sedang berlaku. JUJUR! SID harus jujur dan pembeli harus bijak.

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

21 March 2014

SET BATU KARANG SHAKLEE

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم

Apa itu batu karang.


Batu karang, dengar macam karangan dilautan. heheheh. Batu karang adalah sejenis penyakit yang dihidapi kekebanyakannya oleh kaum adam. Kaum hawa pun ada yang sakit batu karang, tapi tak sekerap kaum adam. 

Boleh di simpulkan disini, batu karang terjadi disebabkan garam, mineral dan bahan-bahan lain berkumpul secara berlebihan dalam air kencing. Asid urik yang berlebihan juga menyebabkan berlaku juga batu karang. Apabila semua bahan ni terkumpul, akan membentuk batu batu pasir dalam saluran kencing. 

Kurang mengambil air kosong yang cukup boleh memekatkan semua bahan-bahan penyebab dan lagi cepat batu karang akan terhasil. 

Cara merawat batu karang.

Batu karang boleh dirawat andai kite sedari penyakit batu karang ada dari awal lagi. Tetapi, amalan cara hidup yang sihat  adalah salah satu langkah awal bagi mengelakkan penyakit batu karang. Anatara cara untuk elakkan bau karang adalah:
Pengambilan supplement juga adalah sebagai salah satu alternatif untuk melengkapkan kekurangan nutrisi bagi mengelakkan batu karang terjadi. 

Anda boleh memilih SET BATU KARANG SHAKLEE, sebagai diet supplement anda setiap hari.

Set Batu Karang SHAKLEE
Harga Pengenalan:
S.R VITAMIN C: RM92.50 (180 BIJI), tahan selama 6 bulan
B-COMPLEX : RM53.75 (20 BIJI), tahan selama 3 bulan
OSTEMATRIK : RM61.00 (120 BIJI), tahan selama 1-2 bulan
ALFALFA COMPLEX : RM53.75 (s-330 BIJI), tahan selama 3 bulan
LECITHIN : RM52.50 (180 BIJI), tahan selama 3 bulan
CARATOMAX : RM74.00 (30 BIJI), tahan selama 1 bulan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

19 March 2014

TIPS KURANGKAN MORNING SICKESS

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم


Apa itu morning sickness.

Morning sickness ni lebih dikenali dengan simptom seperti, rasa loya, muntah2 masa awal mengandung atau pun boleh dikata sebagai pregnancy sickness.

Morning sickness berlaku pada ibu hamil diawal usia kandungan atau berlaku selama beberapa bulan kehamilan atau ada juga ibu hamil mengalami morning sickness ni sepanjang kehamilan. First third trimester adalah waktu yang biasa ibu ibu akan mengalami morning sickness. 

Alhamdulillah sepanjang kehamilan anak pertama saya, saya hanya mengalami morning sickness selama seminggu sahaja, dikala kandungan masuk usia 12 minggu (3 bulan), tambahan pula masa tu bulan puasa. Hehehe. Hopefully, this time, second pregnancy, doakan semoga morning sickness biasa2 saja. Setakat ni masih bertahan. 

:)

Macam mana nak kurangkan morning sickness:

  • Bau minyak angin
Biasa kalo kite oening, or rase loya nak muntah, mesti bau minyak cap kapak. Bila hidu je bau, and letak skit kat hidung, kepala and belaiang tengkuk tu rase lega ah.sikit kan

Makan buah-buaham sitrus @ asam masin
- It helps a lot! Mak mak mesti selalu je ade bekalan asam dalam bag tangan. Ade setengah tu, buat macam makan nasi. Tapi ingat, melebih2 pun tak bagus untuk baby flm perot ok!
  • Makan sikit tapi kerap kali

- Jangan makan terlamoau banyak or jgn biarkan perut kelaparan. Kalau lapar, asid dah keluor pastu akan rase pedih perut angin, and mulalah rasa loya nak muntah. So ingat yer, makan berpada-pada.
  • Minum air putih@ masak@mineral 2-3 liter sehari.

- Supaya tak hidrate. Badan kurang air, badan jd lemah. Satu tips kalau minum air, time makan tu, selang selikan makan dengn minum air. Memang tak disuggestkan makan sambil selang air, tapi time sickness ni kite boleh consider sikit laa sebab kan kite asyik rase nak muntah. Jangan jadikan selang minum air sambil makan ni sebagai tabiat pulak ok!
  • Elakkan makan makanan berminyak, berlemak dan berasid.

- Tekak akan jadi cepat loya sebab makanan berminyak dan berlemak akan terperangkap kat leher. Lagi satu, makan makanan berminyak berlemak ni, lambat sikit makanan ni digest. so kite rase full/kenyang sokmo. So mulalah rasa loya 24/7.
  • Jumpa yang pakar, doktor-doktor atau pakar lactasi.
- jom dengar ape kata pakar!!!

  •  Try natural remedies yang ada di rumah.



Set Morning Sickness SHAKLEE


Harga Pengenalan:
CHEWABLE VITAMIN C: RM37.50 (90 BIJI), tahan selama 3 bulan
PERFORMANCE DRINK : RM82.50 (539g), tahan selama 1-2 bulan
PAPERMINT GINGER PLUS : RM45 (90 BIJI), tahan selama 3 bulan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

17 March 2014

OMEGA GUARD ATASI MASALAH PERUT BUNCIT

بسم الله الرحمن الرحيم,  السلام عليكم

Sebelum bercerita lanjut berkaitan tajuk entri post harini, saya ada satu cerita yang ingin dikongsi bersama.

Al-kesah, bapak mertuaku, seorang lelaki yang sangat menitikberat soal pemakanan. Maksudnya di sini, dia sangat jaga makan seperti, no ice, no rice at night, berhenti makan sebelum kenyang, berkebun, take supplement (wajib) and kalau jumpa orang mesti ade cerita pasal kesihatan.

Bapak Mertuaku
Bapak mertua aku ni, slim! Perut flat! Badan kira tegap. Siyesly AKU CAKAP WOO. walaupun umur menganjak usia 77 tahun kalau tak silap aku la.

Yang paling hebat, he manages to care pasal perut dia so dia tak ade perut buncit. Aku heran jugak acaner dia punya perut flat sangat kot, tak buncit langsung tak macam anak dia, aishh lakiku da start boroi skit.

Setahun time aku tak kerje, aku duk ngn mertua, aku perhati, setiap pagi aboh tak miss makan supplement fish oil. Mulanya brand Blackmore, pastu tukor ke Omega Guard Shaklee sejak cousin aku introduce Shaklee kat aboh.    Dari situ aku dapat feel, tu rahsia aboh tak ade perut boroi. Anggapanku la.

Bila aku dah join Shaklee, than aku bacalaa pasal kebaikan fish oil ni, pengambilan fish oil yang berterusan boleh men'slim'kan badan kita. Shaklee ada fish oil shaklee yang sendiri, OMEGA GUARD. Aboh mertuaku start tukar ke Omega Guard selepas diperkenalkan oleh cousin husbandku, seorang doktor and aku terjebak shaklee ni pun sebab tau dia join shaklee jugak.

So, bermula dari situ, aku gali laa ape laa yang syok sangat pasal Omega Guard fish oil ni. 

OMEGA GUARD SHAKLEE ATASI MASALAH PERUT BUNCIT

Omega Guard Shaklee fish oil

Omega Guard mengandungi asid lemak omega 3 (fatty acid) . Asid lemak ni akan tinggikan paras hormon leptin . Hormon leptin membantu kita untuk 'cut' selera makan yang asyik nak makan saja. hehehehe.         

Bila selera makan kurang, lemak untuk perut tak lah banyak sangat terkumpul. Leptin juga bantu badan kite increse metabolisma badan . Lagi tinggi metabolisma badan kita, lagi cepat dan pantas lelemak akan di bakar .      

Fungsi omega guard adalah untuk burnkan lemak2 degil dan yang berbisa. Entry sebelum ni ada sebut pasal, kalau nak elak perut buncit, lakukan aktiviti kardiovaskukar. 
Fish oil Omega Guard ni juga berfungsi untuk menjaga kesihatan jantung dan fungsi kardiavasco kita juga. So elok sangatla kita amalkan pengambilan Omega Guard shaklee ni.

testimoni Omega Guard untuk masalah perut buncit 





Antara kebaikan Omega Guard juga, selainnya adalah: -
  • rendahkan kolesterol
  • melambatkan kehilangan daya ingatan pesakit Alzheimer
  • menguragkan keradangan, ketegangan sendi seperti gout
  • ibu hamil boleh consume Omega Guard unuk perkembangan minda dan mata bayi dalam kandungan
  • tingkatkan daya tumpuan, fungsi otak an self control anak
  • kurangkan risiko serangan peyakit jantung
  • membantu dalam penurunan berat badan 
  • melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  • mencegah salur darah dari tersumbat
  • elak dari terkena strok

Jom lihat apa kata pakar kecergasan berkata-kata: 

Kevin Zahari: 
"Kandungan utama minyak ikan adalah omega-3. Tambah supplemen minyak ikan ke dalam diet harian anda. Omega-3 adalah sejenis asid lemak yang baik untuk tubuh badan anda yang membantu melawan lemak tepu dan kolesterol yang jahat. Selain itu Omega-3 ini juga dapat membantu mengawal keradangan di dalam badan, menguatkan jantung, membantu penglihatan yang baik serta boleh meningkatkan mood anda. Omega-3 ini boleh didapati dari sumber beberapa jenis ikan seperti salmon, kembung, tuna dan sardin. Anda juga boleh membeli kapsul supplemen Omega-3 di pelbagai farmasi dan klinik '
Harga Pengenalan:
Omega Guard Shaklee: RM 136.00 90 biji (tahan selama 3bulan penggunaan)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 



Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

16 March 2014

PERUT BUNCIT : ASET @ SPARE TYRE

بسم الله الرحمن الرحيم,  السلام عليكم

Perut buncit biasanya lebih glamorous dengam name perut boroi. Perut buncit sinonimnya ditujukan kepada kaum lelaki.

Kenapa lelaki? time aku search gambar perut buncit kat tenet ni pun banyaknyee gambor lelaki boroi. ahakssssss

Biasanya, apabila meningkat usia, keboroian lelaki terutamanya yang dah bergelar suami akan terserlah. Masa ni laa kaum adam akan cakap, boroi tu seksilaa, buncit tu tanda kaya. Ahaks!

Tapi AWAS, perempuan pun ade yang buncit. Malangnya buncit perempuan tidak boleh dihidu seperti kebanyakan buncit lelaki. Perempuan sesekali tidak akan menunjukkan keboroian mereka.




Buncit adalah disebabkan lapisan lemak yang terkumpul dibawah lapisan kulit. Lemak ini dipanggil lemak visceral. Andai lemak ini dibiarkan berlekuasa boleh menyebabkan datangnya penyakit kardiovaskular, diabetes dan kanser.

So, hati-hati kepada sesiapa yang mempunyai perut buncit.

Lemak visceral ni susah sikit nak hilangkan. That is why, kenapa susah jugak nak dapatkan six packs yer. Lelaki or perempuan yang ada six packs tu sangatlaa komited dalam menjaga perut mereka. 



Lemak di perut tak sama dengan lemak yang ada di lengan contohnya. Di lengan, lemak yang terkumpul boleh dihilangkan dengan lakukan senaman. 

CARA BUANG LEMAK

  • Minum air supaya buang lebihan garam dari badan, 
  • Buat senaman,
  • Jangan stress2 dan 
  • Makan makanan seimbang  
So, kesimpulannya, perut buncit ni tak adelah sebagai aset pun, malahan boleh juga disebut sebagai spare tyre yang tak diperlukan. 

Kalau boleh elakkan, kite elakkan dari terjadi. Mihmihmih ..... Yang penting, amalkan cara hidup yang sihat OK!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
<Tengok next entri nanti, saya cerita pasal Omega Guard Shaklee untuk elak perut buncit! >
CHECK IT OUT BEBEH ...


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

13 March 2014

SENAMAN UNTUK IBU HAMIL

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم

KENAPA IBU HAMIL PERLU MELAKUKAN SENAMAN?

Ibu hamil digalakkan melakukan senaman yang bersesuaian dengan keupayaan mereka bagi memudahkan mereka dalam proses melahirkan bayi kelak. Regangan yang dilakukan bagi menguatkan otot-otot dan sendi agar lebih kuat, membina pertahanan badan dan boleh kembalikan semula bentuk badan sebelum melahirkan. 

Kebaikan senaman kepada ibu hamil

Dengan melakukan senaman yang sesuai, ia membantu melegakan rasa sakit pinggang dan sakit belakang, elakkan kaki cramp dan juga sembelit. Bersenam boleh meningkatkan lagi stamina ibu hamil, dan stamina ini sangat diperlukan ketika proses bersalin kelak. Ibu hamil memerlukan stamina yang tinggi untuk proses meneran. 


Senaman ibu hamil.



Senaman yang dilakukan haruslah bersesuaian dengan keupayaan ibu hamil. Ini kerana semakin meningkat usia kandungan, beban dan pressure yang di kandung itu berlainan. So, bagi mengelakkan berlaku kecederaan, senaman yang sesuai perlu dilakukan mengikut kesesuaian tahap kesihatan ibu ketika itu


Semasa melakukan senaman, pastikan suami atau ade seseorang yang dapat membantu kita. Dapat membantu pergerakan yang memerlukan bantuan orang lain. 

Antara senaman yang sesuai untuk ibu hamil seperti: 

Yoga

Berenang

Senaman Regangan

Senaman KegelSenaman Kegel ataupun senaman kemut ialah satu senaman untuk menguatkan lantai pelvik. Senaman ini sangat baik untuk ibu hamil atas dua sebab penting.
  • senaman Kegel membantu ibu hamil mengawal kekejapan lantai pelvik
  • membentuk otot pelvik yang lebih kuat untuk meneran bayi ketika proses kelahiran
Basikal Statik

Selain daripada yang diatas, makesure ibu hamil dah biasa buat senaman seperti senaman gaya kucing, senaman gaya rama-rama, mencangkung dan baring sambil angkat kaki. 



Semoga para ibu serba sedikit dapat manfaat dari apa yang dituliskan disini. Walaupun kita sedang hamil tapi masih lagi boleh melakukan senaman yang bersesuai dengan keadaan badan kita ketika itu.

Selamat bersenam dan jalani gaya hidup sihat sebagai cara hidup anda. Hidup sihat Badan cergas!!!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

12 March 2014

Fynn Jamal - Arjuna Beta (Lyrics)

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم







To Hanna and my future baby coming soon Insyallah. Be a good daughter to me and aboh. We both love u guys.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

09 March 2014

GET CLEAN HOME SHAKLEE

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم

APA ITU SET GET CLEAN HOME SHAKLEE?

Buat pengetahuan semua pembaca blog saya, Shaklee bukan sahaja tertumpu kepada vitamin kesihatan semata-mata. 

Di luar negara, produk rangkaian rumah Get Clean Shaklee sangat popular kerana para surirumah dan ibu-ibu yang pentingkan kebersihan rumah dan dalam pada masa yang sama ingin menjaga kesihatan sekeluarga sangat penggemari Get Clean Shaklee ni. 

Set Get Clean Home Shaklee mengandungi rangkaian produk seperti : 


  • Basic H 
  • Soft Fabric 
  • Fresh Laundry
  • Hand Dish Wash

KENAPA PERLU MEMILIH GET CLEAN HOME SHAKLEE?

Tiada bahan kimia, Tidak bertoksik, Tanpa gas beracun, Tanpa bahan pewangi,

ph seimbang, Tanpa klorin, Menanggalkan kotoran berminyak dan Kepekatan berganda.

Alat pencuci dan pembersih rumah yang berada dipasaran sekarang kebanyakannya mempunyai kandungan kimia dan pewangi yang boleh membahayakan kesihatan terutamanya bahaya kepada anak-anak kecil yang berada di rumah. 

Bahan pencuci dan peluntur yang berbau tajam dan berasid sangat laa kurang menyenangkan terutamanya peluntur digunakan semasa mencuci tandas. Tajam berasid. Menusuk ke dalam liang pernafasan.

Selain dari itu, terdapat bahan kimia yang boleh membawa kepada kerosakan kulit dan badan kita seperti ammonia, boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan, morfolin yang boleh merosakkan hati dan ginjal, butyl cellosolve membuatkan rasa menusuk dan tajam pada hidung bila kite bau. 


“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Pengalaman saya menggunakan Basic H Shaklee.

Basic H digunakan untuk basuh sayur-sayuran jugak!
Produk pertama yang saya guna dalam rangkaian produk Get Clean Home Shaklee ni adalah Basic H. Dikenalkan oleh sepupu saya seorang doktor. Dia suggestkan Basic H ni untuk basuh botol susu anak dan basuh cloth diapers anak saya.

Alhamdulillah sangat memuaskan hati kerana kesan minyak dari susu hilang seperti kita basuh dengan pencuci pinggan mangkuk tapi Basic H sedikit pun tak berbau tajam dan sangat selesa untuk jari jemari. 

Saya juga basuh bekung perut bayi kakak saya menggunakan Basic H. Alhamdulillah, just gosok dengan tangan je, kesan yang terkena najis tu hilang tanpa meninggalkan kesan najis. Saya sangat happy!

Banyak lagi kegunaan Basic H, antara produk dalam rangkaian Get Clean Home Shaklee yang saya guna dalam aktiviti harian saya. Seperti mandikan anak bila demam. 


Oprah Winfrey with Shaklee Get Clean Home

Oprah pun support Shaklee. Anda macam mana puloks?

Jom dapatkan Set Kebersihan Rumah Get Clean Home Shaklee sekarang. 

Harga permulaan:-

- Basic H Organic Super Cleaning Concentrate (16oz) = RM 46.OO
- Dish Wash Concentrate (16oz) = RM28.OO
- Fresh Laundry Concentrate (5.5lb) = RM8O.OO
- Soft Fabric Concentrate ( 32fl) = RM4O.OO

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

05 March 2014

WORDLESS WEDS 050314

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم


Get your 100 canisters ESP Shaklee now!!!


Set Budget Pilihan ramai!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

04 March 2014

SUPPLIMENT PERTAHANAN BADAN (IMMUNE SYSTEM)

بسم الله الرحمن الرحيم,  السلام عليكم

http://www.sihatcantikcergas.com/2012/08/penemuan-terhebat-shaklee-nutriferon.html

KENAPA PENTINGNYA SISTEM PERTAHANAN BADAN

Seperti yang kita sedia maklum, sistem pertahanan badan yang baik dapat menghindarkan diri kita dari terkena serangan penyakit-penyakit seperti demam dan selesama. Badan kita terdedah kepada radikal bebas dan unsur-unsur negetif seperti bakteria, parasit, virus, fungus, toksin dan pencemaran. 

Oleh itu, menjaga kesihatan dalam memastikan sistem pertahanan badan kita berada di tahap yang maksimum sangat lah penting. Ini bagi melawan badan kita daripada terkena penyakit2 yang berjangkit dan sebagainya. 

Sekarang ni kita berada dalam keadaan cuaca yang tak menentu. Global warming. Dunia jadi panas. Jerebu sedang menjadi-jadi dan suhu mencecah sehingga 40 degree.

Kepada sesiapa yang life dia kat office, 8 jam dalam aircond, tetiba keluar office cuaca panas, perbezaan suhu badan secara tiba tiba boleh menyebabkan antibodi kita drop.



set imunisasi shaklee

So, bagi mengatasi masalah ni, kita harusla bersedia dari segi fizikal dan mental kepada perubahan sama ada dari sekeliling kita atau dari kita sendiri. Andai diri kita senang dapat penyakit seperti selsema, dapatkan rawatan doktor dan ubata-ubatan yang sesuai untuk ubati sakit kita secepat mungkin.

Selain itu, make sure, bila keluar rumah (Outdoor) pakai mask muka. Bagi mengelakkan habuk dan asap jahat menusuk ke dalam badan kita. Banyakkan minum air kosong atau mineral water dan makan makanan yang sihat untuk menjaga kesihatan yang berpanjangan. 

Salah satu cara saya merawat diri saya bila demam dan selsema, saya amalkan supplement tambahan Shaklee. Saya gunakan SET IMUNISASI/ PERTAHANAN BADAN Shaklee. Terdiri daripada: 


  • NUTRIFERON
  • GARLIC COMPLEX
  • SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

Khasiat Nutriferon SHAKLEE:

  • meredakan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi
  • aktifkan makrofag untuk kurangkan radikal bebas, virus dan kuman
  • mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C
  • menggalakkan sistem pertahanan semulajadi badan bagi membunuh bakteria
  • mengurangkan simtomp pms
  • mengurangkan hipertensi dan kolestrol yang tinggi
  • merupakan interferon semulajadi

Khasiat Garlic Complex SHAKLEE:

  • meningkatkan sistem imunisasi 
  • bertindak sebagai anti bakteria dan anti viral
  • sebagai antibiotic semulajadi
  • menurunkan tahap kolesterol dan tekanan darah

Khasiat Sustained Release Vitamin C SHAKLEE:

  • membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
  • meningkatkan sistem imunisasi badan
  • kurangkan sistem flu dan demam
  • merangsang pengeluaran T-Cell untuk membantu melawan kanser 
Jom mulakan penjagaan kesihatan dari sekarang. Jangan dah sakit baru nak caro ubat atau supplement ni semua ok! 

Selamat Menjaga Kesihatan semua!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER