25 July 2016

Vitamin yang sesuai untuk ibu hamil pada trimester pertama.

Setiap bakal ibu pasti inginkan yang terbaik bagi kandungan mereka. Salah satu perkara yang perlu diambil berat adalah pemakanan ibu sepanjang kehamilan. Ibu hamil memerlukan nutrisi yang sihat dan cukup untuk diri dan perkembangan bayi dalam kandungan.

Bila pergi klinik, doktor akan berikan vitamin seperti asid folik pada ibu hamil. Pada yang baru pertama kali merasai detik kelahiran, pasti bingung untuk mencari vitamin yang sesuai untuk ibu hamil pada trimester pertama.

Untuk trimester pertama, pengambilan asid folik sangat penting. Sebaiknya bagi ibu ibu yang ingin hamil, sediakan diri kita dengan pengambilan asid folik 3 bulan lebih awal sebelum merancang untuk hamil.

Asid folik sangat penting untuk mengelakkan kecacatan janin seperti spina bifida. Saya amalkan asid folik ni seoajang kehamilan sehinggalah selepas bersalin.

Masalah kekurangan asid folik : gambar GOOGLE.

Selain daripada asid folik, apa lagi vitamin yang sesuai untuk ibu hamil pada trimester pertama. Takkan asid folik saja kan? Badan kita perlukan vitamins dan mineral yang cukup sepanjang hamil.
Bila dah sampai kehamilan beberapa minggu, badan kita makin perlukan gizi pemakanan yang seimbang. Vitamin yang sesuai untuk ibu hamil pada awal kehamilan adalah seperti zat besi, kalsium, vitamin C dan mineral.

Kalau kena ibu yang alahan teruk, tak lalu makan, macam mana agaknya nak dapatkan nutrisi yang cukup kan? So pengambilan vitamin tablet ni serba sedikit membantu ibu yang ada alahan dapatkan nutrisi yang diperlukan.

Fungsi vitamin yang sesuai untuk ibu hamil pada trimester pertama.

 • Zat Besi : Mentenkan hb ibu hamil. Kalau bacaan HB ibu hamil rendah, dikhutiri boleh memberi kesan pada bayi. Oksigen tak sampai pada bayi dalam kandungan.
 • Vitamin C: Membantu penyerapan zat besi dalam badan. Selain tu, menguatkan sistem imun badan ibu hamil.
 • Kalsium : Kalsium penting untuk bekalan kalsium ibu hamil dan bayi dalam kandungan. Kurangkan masalah cramp (kejang), sakit gigi, sakit belakang dan juga membantu pembentukan tetulang bayi.
 • B-complex (asid folik) : Elakkan kecacatan janin. Selain tu membantu membekalkan tenaga pada ibu hamil.

Cadangan Set Kesihatan Vitamin untuk ibu hamil pada trimester pertama.


Saya sudah menggunakan set kesihatan Shakle untu kehamilan ni sejak anak kedua, Sekarang sedag hamil anak ketiga, saya memilih untuk teruskan set hamil shaklee ni. Nutrisi yang dibekalkan kepada saya lengkap untuk kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan. Ia bukan sahaja memenuhi nutrisi badan semasa hamil, set kesihatan ini juga memberikan kesan positif lain pada kesihatan saya seperti mengatasi masalah sembelit dan tak lawas.

Review Produk :
 1. Badan kekal cergas bertenagan sepanjang kehamilan -  B-Complex tukarjan makanan kepada tenaga.
 2. Kurang masalah gastrik dengan bantuan ESP.
 3. Membantu mengawal stress kerja harian dengan bantuan B-Complex
 4. Sembelit berkurangan.
 5. Bacaan HB meningkat dan menten 13 keatas dengan bantuan Vitalea.
 6. Tiada masalah sakit pinggang dan kekejangan.
 7. Badan lebih kuat untuk elak selsema dan batuk. Jarang demam dengan bantuan Vitamin C.
Kelebihan lain :
 •  Membantu MENJANA PENDAPATAN SENDIRI DARI RUMAH. Saya amalkan dan berkongsi dengan ibu hamil yang lain. Untuk info lanjut, boleh hubungi saya untuk mengetahui bagaimana nak tambah duit poket dengan mengamalkan supplement Shaklee.
Kekal cergas dan aktif sepanjang kehamilan dan enjoy setiap detik moment moment kehamilan ibu semua ok.

Jika berminat untuk mendapatkan vitamin ibu hamil untuk trimetster pertama ni, boleh hubungi Emilia ditalian +6019 287 2442.


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

No comments:

Post a Comment

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER