23 June 2014

KEPENTINGAN DETOKS UNTUK TUBUH

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم


Detoks atau cleansing lebih sinonim dengan term menguruskan badan atau nak bagi badan kita slim melim. Detoks dilakukan bagi mencuci bahan-bahan beracun yang terkandung dalam badan dan disebabkan oleh radikal bebas diudara. Tapi tahukah anda, apakah kelebihan dan kepentingan detoks untuk tubuh badan kita?Di pasaran kini banyak produk-produk pelangsingan dan juga vitamin serta suppliment tambahan berfungsi untuk mencuci perut dan dalaman badan kita. Pembersihan dalaman sangat penting agar badan kita tidak dipenuhi toksin-toksin yang boleh mengganggu peredaran darah dan juga aktiviti dalaman badan.

Kepentingan detoks untuk tubuh tidak tertumpu kepada detoks usus semata-mata. Antara anggota badan yang perlu didetoks termasuk juga hati, darah, dan buah pinggang. Organ-organ ini harus dicuci dan di basuh agar segala aktiviti yang dilakuka berjalan lancar.

Selain daripada itu, detoksifikasi ini sangat penting bagi melancarkan peredaran darah serta melancarkan proses perkumuhan dan penyahtinjaan badan. Badan yang sihat adalah hasil daripada pembuangan toksin dan bahan yang tidak penting dengan jayanya.

Sekiranya kita mengabaikan kepentingan detoksifikasi badan, kita boleh terdedah dengan beberapa penyakit dan masalah seperti sembelit, kanser kolon, badan kurang sihat, masalah berat badan dan lain-lain lagi. Badan kita juga lebih berasid kerana ph badan tidak seimbang kerana dek pengumpulan bahan beacun dalam badan dengan banyak.
Anda boleh cuba membuat minuman detoksifikasi dirumah dengan cara seperti masukkan buah-buahan sitrus dalam balang, dan dijadikan minuman setiap hari. Anda juga boleh mengsar jus buah-buahan atau sayur-sayuran dan diminuam setiap pagi bagi proses pembersihan dalaman. 

TRY THIS!Detoks bersama Shaklee.

Kesan dan akibat yang nyata andai kita kurang mengambil berat tentang detoksifikasi badan kita adalah masalah jerawat yang melampau. Jerawat yang banyak sehingga melarat ke balakang badan adalah petanda bahawa badan kita terlalu kotor. Lebih memalukan andai seorang wanita mempunyai masalah jerawat sehingga merasa kurang keyakinan diri untuk tampil berhadapan dengan khalayak ramai.

Sebelum menggunakan vitamin dan supplement, anda dinasihatkan agar membersih dalaman dahulu agar vitamin dan nutrisi dapat diserap secara maksimum. 


Proses detoksifikasi memakan masa utnuk mencuci bahagian dalaman khususnya usus dan darah. So! jangan terlalu teruja ntuk mencuba produk kecantikan yang menawarkan hasil untuk dapatkan kulit licin, andai anda tidak faham akan konsep detoks ini. 

Antara produk yang ditawarkan oleh Shaklee untuk mencuci dalaman tubuh adalah : 

klik gambar untuk order.

Herb-lax : detox usus
DTX Complex : detox hati
Alfalfa Complex : detox darah dan usus
Vivix : detox organ dalaman badan (selain hati, usus)
Papermint Ginger Plus : buang angin dalam badan


Bersih dan cucilah dalaman anda agar kekal bersih, sihat dan selamat. Selamat berDETOKSIFIKASI !
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Jom sertai saya dan Shaklee untuk dapatkan privilage harga ahli yang lebih murah. 
Hanya rm65 seumur hidup @ dapatkan keahlian percuma seumur hidup dengan 
pembelian sebanyak 200UV. Jangan lepaskan peluang anda!


Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

No comments:

Post a Comment

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER