23 April 2014

KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX, PERAPAT WANITA ZAMAN MODEN

بسم الله الرحمن الرحيم, السلام عليكم



Sound so sexy! entry kali ni khas untuk para wanita dan kepada sang suami yang ingin menghadiahkan sesuatu yang 'sweet' kepada kekasih hati, si isteri tercinta. Khas kepada suami isteri sahaja tau. Halalan toyyiban. hehehhehehe

Why I choose Alfalfa Complex? tajuk entry pun tak leh kalah. Alfalfa Complex adalah signature formula created by Dr. Shaklee. Ia mengandungi sumber asli dari pohon Alfalfa yang tinggi kandungan klorofil dan nutrisinya untuk menyokong kseluruhan kesihatan. Alfalfa Complex yang matang sahaja akan dipilih untuk diproses. 

Alfalfa Complex yang matang adalah akarnya tumbuh 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap semua nutrisi yang diperlukan selepas itu baru diproses menjadi pil. Sika jangan keliru dengan Alfalfa Sprout ynag berada di pasaran seperti dijual di kedai organic.






Alfalfa dan Keintiman Wanita

Mesti macam tak percaya kan wahai para isteri sekalian. Terus terang saya katakan di sini saya hanya mampu membaca setiap butir tulisan para testimoni penggunan Alfalfa Complex. Saya dah terkesima.

note: saya ada tiroid, alfalfa complex tak sesuai kepada sesiapa yang mengalami masalah kesihatan seperti tiroid. 

Saya ada discuss pasal ni dalam group rahsia shaklee tru whatsapp. Kakak senior memang tak menafikan tentang ni. AISHHH, kalau dibincangkan rasa blushing pulak baca time tu. 

Antara ke'seksian' Alfalfa adalah :

  • merawat keputihan yang di alamai oleh para wanita. Keputihan yang teruk boleh menjejaskan kebersihan kawasan miss'V' wanita dan lagi teruk andai keputihan tu mengeluarkan bau. 
  • merapatkan serta mengetatkan lagi miss 'V'. Rata-rata testimoni menyatakan kehebatan sebegitu. Si suami akan memuji-mujilaa si isteri ni sebab rasa kehangatan seperti malam pertama dulu. Alfalfa mengetatkan lagi tisu-tisu miss 'V' isteri dan kuasa grip akan jadi lebih power.
  • memberi tenaga yang berterusan kepada suami isteri. Seorang sahabat saya yang mengamalkan Alfalfa pernah stop consume alfalfa time period dia on pada suatu masa tu, tapi dia cakap, rasa kurang bertenaga untuk lakukan aktiviti seharian kalau tak makan Alfalfa. hasil yang didapati bila amalakan Alfalfa dan tak makan Alfalfa adalah berbeza.
Alfalfa ni dikira sebagai raja herba laa. Semua khasiat ada dalam tu. Ia bukan sahaja untuk perapat wanita sahaja. 1001 kebaikan Alfalfa dapat diperolehi jika diamalkan secara konsisten.


Alfalfa Shaklee 1001 kebaikan kepada si pengamalnya.


- Legakan sakit sendi dan belakang.
- Hilangkan kelesuan dan tekanan
- Legakan pms
- Bagus untuk allergic dan keradangan
- Rawat asma
- Buang toksik dalam badan
- Cuci buah pinggang dan rawat kencing kotor
- Neutralkan asid dalam badan
- Menegangkan payudara
- Rawat masalah keputihan
- Bertindak sebagai kacip fatimah wanita
- Buang angin dlm badan
- Milk booster

Testimoni Alfalfa Complex 




from left: me, k.nadia (my upline a.k.a doktor @ GH Terengganu), umi  (testimoni alfalfa)
 ' Resdung umi if dlu sebelum kenal Alfalfa mmg teruk resdung kuat , bile bersin keluar (hingus dan darah ) nafas teruk berbau tang hidung..jerawat nanah tumbuh rata2..teruk2 x teruknye umi dlu mknan umi ambik bau je ... abis gatal2 muka tu baru ambik bau .. kalu makan seafood seminggu bersin nak pulih ... sampai mata merah dia akan jd gatal bile tenyeh tang mata selaput mata putih akan timbul .. teruk resdung umi xlh nak cite rase ... hinggalah umi jumpe Alfalfa ape yg umi pose mknnan sebelum ni .. umi dpt mkn semula tp dlm kuantiti yg sedikit la .. lepas hajat org kate kikiki..  Keputihan .. sebelum period mmg teruk keputihan .. lg2 kalu nk period ingt ke period rupanya keputihan melampau ... kene kerap tukar panty liner ... kene rajin .. kalu x penyakit lain dtg .. naye !! bile try Alfalfa complex sekaligus keputihan dah xde ... terkejut jgk ... time period mmg lawas .. xde lg drh ketul2 ...
Detox lak dulu umi mmg ssh nak buat air besor ... mkn ape aje x buang2 ... seminggu x dpt bile teringat umi g la klinik cari ubat lawas buang ... pastu jd balik ... mmg gitu hari2 ... sapa la satu hari g jumpa dr .. dr bg ubat cirit birit .. kesian sampai gitu sekali ... tp mmg molek Alfalfa Complex untuk detox .. skrg x pyh cari2 ubat dah ... setiap pg wajib buang skrg ... if mkn sng je nak buang cpt ... perut dh cam kempis je ..
Kalau bab tenaga Alfalfa sgt2 membantu .. umi biasa masuk kebun getah ... penat wes .. bau busuk lagi .. tp lepas Amal Alfalfa x lth dah .. tenaga pun kuat .. cpt je buat kije .. x byk termenung....hihiii ... Nafsu makan pun dpt dikawal skrg..
Ah satu lg Alfalfa baik untuk cuci pundi kencing ... mula2 mkn alfalfa kul 3 pg 4 pg mmg bangun buang air kecil ... putih bersih je air kencing tu ... minum air wajib 3 liter sehari ..
Kini bebas penyakit bersama Alfalfa Complex .. Raja Tumbuhan ... Herba turun temurun... itulah yg umi rasai '
Untuk masalah keputihan, saya cadangkan korang amalkan jugak pengambilan garlic complex Shaklee. Bawang putih merupakan source semulajadi bagi kuatkan antibodi badan. Keputihan juga berlaku disebabkan oleh kurang daya tahan badan untuk melawan infection bakteria.

So, apa tunggu lagi. Kepada para wanita diluar sana, cepat rebut peluang dan grab beberapa botol Alfalfa dan Garlic Complex dari sekarang. Harga Alfalfa Complex berapa? murah saja. tak mahal seperti dijangka pun.

Harga pengenalan:
Alfalfa Complex : small, rm53.75 (330biji), tahan selama 3 bulan
                            : large, rm97.50 (700biji), tahan selama 6 bulan
Garlic Complex : rm47.50, (60biji), tahan selama 2 bulan
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Jom sertai saya dan Shaklee untuk dapatkan privilage harga ahli yang lebih murah. Hanya rm65 seumur hidup @ dapatkan keahlian percuma seumur hidup dengan pembelian sebnayak 200UV. Jangan lepaskan peluang anda.

Untuk dapatkan produk Shaklee yang dicadangkan, boleh hubungi 6019-2872442 - Lieya menerusi SMS @ CALL @ WHATSAPP untuk respond pantas. Terima Kasih.

16 comments:

  1. Memang xleh nak ragui lagi kehebatan alfafa ni..hehehe..yang longgar, ketat semula..
    Alfafa mmg sahabat sejati wanita...winl,, wink

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya siapa yang pernah consume alfalfa akan merasai kehebatannya. :)

      Delete
  2. Alfalfa mmg terbaik!suka sgt2.hihi ^_^
    Jemputlah lwt blog husna ye supplimentcenter.blogspot.com ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah insyallah kitabpi blogwalk nanti

      Delete
  3. sy pon dah 2 minggu test alfalfa sbb utk boosmilk, masih dlm pantang.. lom test power dgn cek abg.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu 100 hari dulu baru test power. Hehehehe

      Delete
  4. Time period boleh teruskn pngmbilan alfalfa ni x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. time period still boleh consume. bolease releasekan pms :)

      Delete
  5. Salam...sy nak tnya,wanita baru bersalin beberape hari n mnyusu bayi boleh ke mkn alfafa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, ibu berpantang boleh je ambik alfalfa, tapi since alfalfa ni herbs, khuatir baby akan dpt side effect mcm cirit birit. kalau nak makan boleh ambik lower dose dulu. tengok kesan pada baby sekali. kalau makan alfalfa untuk tambah susu takde masalah, tapi cadangan saya, demand and supply baby dlu, insyallah susu akan banyak

      Delete
  6. Replies
    1. preggy awal trimester tak digalakkan. kita cadangkan SET KEHAMILAN SHAKLEE sahaja dulu untuk ibu hamil :)

      Delete
  7. memang best shaklee alfafa ni.sangat hebat untuk wanita.meredahkan sengugut.dan banyak kebaikan yg tlah sy rasai.nak tahu kebaikannya??kena la beli dan cuba.bru thu hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis. best dan sangat jimat berbaloi. tq for the review sis

      Delete
  8. Assalamualaikum sis... bila wktu yg ssuai utk mkn alfafa & garlic

    ReplyDelete
  9. berapa biji kena ambik dan time ble blh mkn?untuk ketat kn dan keputihan?

    ReplyDelete

INI BLOG FAIRUS EMILIA. TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKUNJUNG DAN JANGAN LUPA FOLLOW YER